Jelentkezés

Tervezd meg időben a 2020-as nyarat! Legyél Camp Counselor az USA-ban!

Tökéletes választás lehet számodra, ha hasznosan szeretnéd eltölteni a nyári szüneted, megismernéd Amerikát, és természetesen, ha szívesen foglalkozol gyerekekkel. A gyermekfelügyelők aktív résztvevői a gyerekek mindennapjainak a táborban – a felügyelet mellett tanítják, mentorálják a gyerekeket, példaképekké válnak.

Kétféle feladat típus van:

o   kabinfelügyelő – megszervezi a rá bízott gyerekek napját, tevékenységeit, segíti őket a tábor időtartama alatt

o   tevékenység specialista (activity specialist) – minden nap egy bizonyos, de minden nap más-más tevékenységgel foglalkozik, arra az adott tevékenységre tanítja a gyerekeket.

Elvárások:

 • 18 – 27 év
 • min. 9 hétig tartó kint tartózkodás vállalása
 • érettségi (főiskolai/hallgatói jogviszony NEM feltétel)
 • erős társalgási szintű angol nyelvtudás
 • tapasztalat gyerekekkel
 • előny, ha jártas vagy valamilyen sport vagy művészet területén

A jelentkezés menete:

1.      Személyes találkozó velünk, ahol megismerünk téged, felmérjük a nyelvtudásod, átbeszéljük a nyomtatványokat. A találkozókat előzetes egyeztetés után Budapesten tartjuk. Lehetőség van Skype-os beszélgetésre is. Kérlek, keress minket ez ügyben bármely elérhetőségünkön,

2.      A személyes találkozó után kitöltöd a jelentkezési dokumentumokat online (önéletrajz, bemutatkozó videó, referenciák, orvosi igazolás, erkölcsi bizonyítvány, nyelvtudás igazolása).

3.      Ha minden rendben van a jelentkezési anyagoddal, megkezdődik a „matching” (kiválasztás).  A táborvezetők a jelentkezési anyagok, illetve esetleges skypeos interjúk alapján döntenek a felvételről.

4.      Ha pozitív döntés született, akkor az amerikai ügynökség küldi a vízumigényléshez szükséges papírokat. Ezeket személyesen átadjuk neked.

5.      Ki kell töltened a J1 vízumigénylő nyomtatványt. Majd online egyeztetned kell egy időpontot vízuminterjúra.

6.      A sikeres vízuminterjú után a repülőjegyed lefoglalása következik.

Tudnivalók a J1-es vízumról:

A kiutazáshoz J1-es vízumra (cultural exchange visitor) van szükség, amit a Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségén kell igényelni. A vízum ügyintézést akkor kell elindítani, ha megtaláltuk számodra a megfelelő tábort, és megérkeztek a vízumigényléshez szükséges nyomtatványok. Bővebben itt tudsz tájékozódni: http://cdn.ustraveldocs.com/hu_hu/hu-niv-typej.asp

A vízumigénylés lépései:

 • Az Egyesült Államok Nagykövetségének honlapján ki kell tölteni a DS-160 vízumkérő űrlapot.
 • Be kell fizetni a vízumdíjat, ami 160$ -ba kerül, ez forintban fizetendő internetes úton vagy személyesen bármelyik bankban.
 • Elektronikus úton időpontot kell egyeztetni személyes vízuminterjúra.
 • Az egyeztetett időpontra el  kell menni a vízuminterjúra, ami csak néhány percig tart. Előzetesen megbeszéljük, hogy milyen nyomtatványokat kell magaddal vinni.
 • Ha a vízumkérelmet kedvezően bírálták el, a vízumot elküldik arra a címre, amelyet az időpont-egyeztetéskor kiválasztottál.

Költségeid:

ha mi vesszük a repülőjegyed ha te veszed a repülőjegyed
december 1-ig €420 + $160 vízumdíj €200 + $160 vízumdíj
december 1. – február 1. €470 + $160 vízumdíj €250 + $160 vízumdíj
február 1. – március 1. €520 + $160 vízumdíj €300 + $160 vízumdíj