Jelentkezés

A camp counselor program egy kulturális csereprogram – nem munkavállalás! Tökéletes választás lehet számodra, ha hasznosan szeretnéd eltölteni a nyári szüneted, megismernéd Amerikát, és természetesen, ha szívesen foglalkozol gyerekekkel. A gyermekfelügyelők aktív résztvevői a gyerekek mindennapjainak a táborban – a felügyelet mellett tanítják, mentorálják a gyerekeket, példaképekké válnak.

Kétféle feladat típus van:

o   kabinfelügyelő – megszervezi a rá bízott gyerekek napját, tevékenységeit, segíti őket a tábor időtartama alatt

o   tevékenység specialista (activity specialist) – minden nap egy bizonyos, de minden nap más-más tevékenységgel foglalkozik, arra az adott tevékenységre tanítja a gyerekeket.

A jelentkezés menete:

1.      Személyes találkozó velünk, ahol megismerünk téged, felmérjük a nyelvtudásod, átbeszéljük a nyomtatványokat. A találkozókat előzetes egyeztetés után Budapesten tartjuk. Lehetőség van Skype-os beszélgetésre is. Kérlek, keress minket ez ügyben bármely elérhetőségünkön,

2.      A személyes találkozó után kitöltöd a jelentkezési dokumentumokat online (önéletrajz, bemutatkozó videó, referenciák, orvosi igazolás, erkölcsi bizonyítvány, nyelvtudás igazolása).

3.      Ha minden rendben van a jelentkezési anyagoddal, megkezdődik a „matching” (kiválasztás).  A táborvezetők a jelentkezési anyagok, illetve esetleges skypeos interjúk alapján döntenek a felvételről.

4.      Ha pozitív döntés született, akkor az amerikai ügynökség küldi a vízumigényléshez szükséges papírokat. Ezeket személyesen átadjuk neked.

5.      Ki kell töltened a J1 vízumigénylő nyomtatványt. Majd online egyeztetned kell egy időpontot vízuminterjúra.

6.      A sikeres vízuminterjú után a repülőjegyed lefoglalása következik.

Tudnivalók a J1-es vízumról:

A kiutazáshoz J1-es vízumra (cultural exchange visitor) van szükség, amit a Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségén kell igényelni. A vízum ügyintézést akkor kell elindítani, ha megtaláltuk számodra a megfelelő tábort, és megérkeztek a vízumigényléshez szükséges nyomtatványok. Bővebben itt tudsz tájékozódni: http://cdn.ustraveldocs.com/hu_hu/hu-niv-typej.asp

A vízumigénylés lépései:

  • Az Egyesült Államok Nagykövetségének honlapján ki kell tölteni a DS-160 vízumkérő űrlapot.
  • Be kell fizetni a vízumdíjat, ami 160$ -ba kerül, ez forintban fizetendő internetes úton vagy személyesen bármelyik bankban.
  • Elektronikus úton időpontot kell egyeztetni személyes vízuminterjúra.
  • Az egyeztetett időpontra el  kell menni a vízuminterjúra, ami csak néhány percig tart. Előzetesen megbeszéljük, hogy milyen nyomtatványokat kell magaddal vinni.
  • Ha a vízumkérelmet kedvezően bírálták el, a vízumot elküldik arra a címre, amelyet az időpont-egyeztetéskor kiválasztottál.