Misi élményei az idei táborozásról

Szia Viki!

Be kell vallanom, hogy sok meglepetés ér. Nem is tudom, hogyan kezdjem.

Egy hete kezdődött el a “ropes training” ami magába foglalja a csomókötéseket, a fel és leszereléseket a különböző állomásokon, mindenféle biztonsági cucc megtanulását. Már volt egy pár tesztünk, akár írásbeli akár szóbeli, csakis azért, hogy biztosan megértse az ember hogy mégis mit csinál. Sok gyerek biztonságáért fogunk felelni, ami ijesztő, de szerintem a dolgozók nagy része fogja bírni a kiképzést.

Még 10 nap training van vissza, ahol íjászkodni, kosárlabdázni kell nekem. Azt mondták lehet betesznek kenuzni is. Az jó lenne, mert nagyon érdekel.

Az emberek nagyon jó fejek, mindenkivel kijövök, nagyon megszerettem őket egy hét alatt. Már most érzem, hogy nagyon nehéz lesz elmenni. A nyelvvel még küszködök, de próbálok minél jobban helyt állni. Nem megy olyan rosszul, de egy amerikaihoz képest elég gyengusz. Már várom hogy jöjjenek a gyerekek.

3 HÉTTEL KÉSŐBB…

Kedves Viki!

Köszönöm, hogy érdeklődsz! A tábor eddig nagyon fárasztó, de egyben tele van örömökkel és szeretettel. Jó látni ha egy két gyerek a kabinomból úgy megy haza, hogy könnyes szemmel kérdezi, visszajövök e jövőre. Nagyon sok meglepetés és pozitív visszajelzés ér azzal kapcsolatban, hogy milyen felügyelő vagyok. Talán ez adja a legtöbb motivációt. A gyerekekkel való munkát sokszor élvezem, a gyerekek is jófejek, persze itt is van kivétel, aki csak azért sem csinálja azt amit mondok neki. Érdekes látni azt is,hogy én hogyan viszonyulok hozzájuk, mit teszek ha nem figyelnek, mit teszek, ha megdicsérem őket. Próbálok arra odafigyelni, hogy egy pozitív példát lássanak maguk előtt. De így belecsöppenve, látom, hogy nagyon sok mindenben kell még fejlődnöm. Remélem ez a nyár végére változik és úgy megyek haza hogy elmondhassam, nagyon sokat tanultam, tapasztaltam a gyerekekkel való kapcsolat során, és mind pozitív hatással volt rám.

Most két hetes programba voltam, ami azt jelenti, hogy a gyerekek, vasárnap jönnek, itt töltik a hétvégét, pontosabban vidámparkba mentünk, meg bowlingoztunk. Aztán majd következő héten pénteken mennek haza. 12 nap. Itt a táborban vannak lakó faházak, ami légkondicionált, áram van bevezetve és van saját fürdője, itt laknak a 2 hetesek. És vannak az egy hetesek, akik kisebb faházikókba laknak, aminek nincs légkondija, a fürdőhelyiség egy másik faházban van. És tele van ablakkal, ami nem üvegből van hanem sima rács, tehát ha kint 35 fok van, bent a faházikóba is legalább annyi van.

A kaja még mindig nagyon jó! Nem járok ki egyáltalán enni. Szabadnapom most van a hétvégén. Attól függ, hogy két hetes valaki vagy egy. Ha egy akkor minden hétvége szabad péntek estétől vasárnap délig. Ha két hetesen vagyok, akkor vagy péntek vagy szombat délután szabad és a következő hétvége ugyanúgy mint az egy heteseknél.

Legyen szép napod!

Misi